Tips om tandvleesproblemen te voorkomen

Beschermen en voorkomen

Geïrriteerd tandvlees heeft een oorzaak: tandplak. Het verwijderen en beperken van tandplak, en niet alleen de irritatie aanpakken, zal u de beste bescherming opleveren.

Zorgvuldig poetsen is belangrijk - ook elke dag thuis.

Twee keer per dag uw tanden en de ruimtes tussen uw tanden poetsen voorkomt ophoping van tandplak en vermindert het aantal bacteriën in uw mond. Antibacteriële tandpasta en mondspoeling kunnen aanvullend werken. Regelmatig de tandarts bezoeken is ook belangrijk.

Hoe moet u flosdraad gebruiken?

Minstens een keer per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan. Met flosdraad bereikt u plekjes tussen de tanden waar u met de tandenborstel niet kunt komen.

Correcte lengte

Flosdraad moet bijna 50 cm lang zijn.

Reinig uw bovengebit

Wind de flosdraad om uw middelvinger en leid hem over uw duim, zodat u 2 cm heeft voor het flossen.

Reinig uw ondergebit

Wind de flosdraad om uw middelvinger en leid hem over uw wijsvinger.

De juiste poetstechniek

Minstens twee keer per dag, in de ochtend en avond. Stem uw tandenborstel af of uw tandvlees. Vraag uw tandarts om advies.

Tandoppervlak poetsen


Poets minstens twee keer per dag: in de ochtend en voor het slapen gaan. Kies een geschikte tandenborstel voor geïrriteerd tandvlees die zacht reiningt ook langs het tandvlees. Vraag uw tandarts of mondhygienist om advies.

Er zijn verschillende poetstechnieken.

Er wordt vaak geadviseerd om korte horizontale bewegingen te maken.

Vergeet niet de overgang van het tandvlees naar de tand of kies te poetsen door de tandenborstel onder een hoek van 45 graden op de overgang te plaatsen. Houd een vaste volgorde aan, bijvoorbeeld volgens de 3 B’s: Binnenkant, Buitenkant en ten slotte Bovenop.

Tot slot

Vergeet niet om de tong te poetsen.

Regelmatig naar de tandarts

Een tandarts of mondhygiënist kan de eerste signalen van tandvleesproblemen signaleren. De oorzaken, zoals tandplak, worden ook gesignaleerd en aangepakt bij regelmatige bezoeken aan tandarts of mondhygiënist.

De professionele mondverzorging omvat ook het polijsten van het tandoppervlak met speciale pasta en polijstcups. Dit helpt de aanhechting van tandplak te voorkomen.